Boeken over overstromingen

Op deze pagina zijn boeken te vinden welke gaan over het onderwerp overstroming. Of u nu op zoek bent naar een boek over hoe te overleven tijdens een overstroming of een boek om uzelf voor te bereiden op een overstroming, op onze site vindt u allerlei handige en informatieve boeken over overstromingen in Nederland.

Een handmatige selectie van de beste boeken over overstromingen.

Op zoek naar een goed boek over het onderwerp overstroming? Wij selecteren regelmatig de beste boeken over overstromingen en lijsten deze eenvoudig op onze site.

Spuitende slagaders en overstromende oceanen
Spuitende slagaders en overstromende oceanen

Weet jij wat je kunt doen als een een ramp zoals een overstroming plaatsvind in Nederland? Dit boek is een handleiding vol grappige, griezelige en geweldige weetjes.

Nederland in 7 overstromingen
Nederland in 7 overstromingen

Voor ons Nederlanders ligt de watersnoodramp uit 1953 nog vers in het geheugen. Ga met dit boek in 7 hoofdstukken door de belangrijkste overstromingen van de afgelopen 1000 jaar.

Voorbij de Dijken
Voorbij de Dijken (1ste druk)

Bekijk in dit boek hoe Nederland met circa dertig projecten langs rivieren en de kust, bescherming bieden tegen hoogwater van zee en rivieren met innovatieve oplossingen.

Waterwerken in Nederland
Waterwerken in Nederland - traditie en innovatie

Behalve om klompen en tulpen is Nederland uiteraard bekend om zijn waterwerken. Van de Stormvloedkering in Zeeland, de Balgstuw in Flevoland tot de nieuwe sluizen in de Maas.

Natuurgeweld - Overstromingen
Natuurgeweld - Overstromingen

Hoe komt het dat onderzeese bevingen een tsunami kunnen veroorzaken? En voelen dieren een aardbeving eerder dan mensen? In dit boek gaan we dieper in op hoe en waarom vraagstukken.

De Waterwolf in Waterland
De Waterwolf in Waterland

Alweer een halve eeuw geleden, in 1916 was de waterwolf in Waterland en Zaanstreek maandenlang de baas. Dit boek kijkt in een uniek drieluik terug op de rauwe, kille realiteit van deze overstroming.

Watersnood
Watersnood - Kees Slager

Meer dan zestig jaar na 'De Ramp' is het vuistdikke boek (bijna 5 kilo en 664 bladzijden) WATERSNOOD in woord & beeld hét document over de meest aangrijpende na-oorlogse gebeurtenis in Nederland.

Atlas van de watersnood
Atlas van de watersnood

In dit boek word er voor het eerst in kaart gebracht hoe de polders volstroomden met zeewater tijdens de watersnood van 1 februari 1953. Het boek bevat ook interviews met ooggetuigen van de ramp.

Boeken algemeen
Ooggetuigen van de watersnood 1953
Ooggetuigen van de watersnood 1953

Direct na de Watersnoodramp van 1 februari 1953 schreef de burgemeester van Battenoord op Goeree-Overflakkee een verslag, gebaseerd op zijn ervaringen en die van vijftien anderen.

De zee kwam door de brievenbus
De zee kwam door de brievenbus

Indrukwekkend verhaal over de 8-jarig Liesje die de watersnoodramp in februari 1953 meemaakt. Tot het laatste moment weet je niet hoe het afloopt. Aanrader en niet alleen voor kinderen!

Oosterschelde windkracht 10
Oosterschelde windkracht 10

Twintig jaar na de watersnoodramp is driekwart van het Deltaplan uitgevoerd. Zo'n ramp als in 53 moet koste wat kost voorkomen worden. Maar dan komt de jonge generatie in opstand.

De Deltawerken
De Deltawerken - Marinke Steenhuis

Heel gestructureerd worden op een prachtige manier de veertien onderdelen van de Deltawerken beschreven. Een overzicht van het doel, de plaats, de bouwtijd, de toegepaste technieken